Je droomt van een 'perfect verzorgd' plaatje op jullie bruiloft of feest, maar hoe ga je dat vormgeven? Je kunt alles laten verzorgen door een externe specialist, maar stel, je hebt daar geen budget voor.... waar begin je dan? Ik ben ervan overtuigd dat je locatie niet spectaculair of superluxe hoeft te zijn en dat je niet veel nodig hebt, om toch een heel mooi plaatje neer te kunnen zetten. Daarom deel ik graag wat tips met jullie:

  1. Je locatie hoeft niet groots en luxe te zijn om toch een fantastisch feest te geven. Informeer bijvoorbeeld bij de plaatselijke boer of je zijn weiland zou mogen gebruiken. Buiten-zijn geeft altijd gelijk extra charme en sfeer. Ook als het regent. Bos Verhuur zorgt met zijn grote tenten uit de verhuur wel dat je niet nat wordt. Vraag ze naar de mogelijkheden, want buitenlucht is zo fijn!
  2. Met een simpele basis kun je veel bereiken. Iedereen kent ze: biertafels en -banken, voor op festivals. Toch? Maar ook voor op je bruiloft om aan te dineren of te lunchen? Ja! Zeker! Oke, ik had bij deze bruiloft (zie foto's) ook wel geluk met de locatie, maar de biertafels, tafelkleden en servies van Bos-Verhuur waren de basis van dit alles. De basis om een heerlijke omgeving te creëren voor het diner.
  3. Bloemen zijn mooi en uniek, dus laat ze daarom ook bijzonder zijn! Veel bloemen op je bruiloft of feest zijn duur, dus bestel er niet teveel. 'Less is more'. Zo had ik bij deze bruiloft eigenlijk bedacht om nog kleine bloemenvaasjes op de dinertafel te zetten. Maar toen ik dat deed, bleek dat de rust en stijl van het geheel te verstoren. Ik heb ze dus lekker weggelaten en de bloemen ergens anders voor gebruikt. Tip: 'Gewoon' groen is vaak een mooie aanvulling op bloemen en een stuk goedkoper.
  4. Ook voor de fotoshoot is er weinig nodig om een heerlijke setting te creëren. Het liefst dan wel in een afgelegen weiland. Hier zie je een paar bamboetakken, een (licht) oud gordijn en natuur. Wapperende gordijnen in de wind, ik houd ervan! De natuur is van zichzelf al mooi genoeg, maar met wat 'natuurlijke' materialen creëer je net die extra sfeer in de foto's.
  5. Zie alles in het klein! Het gaat wel om de hele dag, maar benader elk onderdeel van de dag of het een feest apart is. Maak van elk moment of plekje een klein feestje. Kaarsjes, confetti, fijne en oude materialen (kleden, lichte stoffen, tafellopers) en zelfgemaakt vlaggetjes geven net die extra warmte aan het geheel. Ze zorgen voor een omgeving waar iedereen zich op zijn gemak voelt.

Neem mee waar je wat mee kunt en laat vooral je inspiratie de vrije loop! Het voordeel van zelf aan de slag gaan; je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt : )En... je kunt veel meer zelf dan je denkt!

Gepersonaliseerde tips? Ik geef ze je graag! Voel je vrij om mij te contacten, dit kan via het contactformulier en volg me op Instagram: @anne_blijleven